De coin Litecoin belicht

Dat we niet meer om cryptocurrency heen kunnen, daar zijn we bij ons inmiddels wel van overtuigd. De digitale valuta ‘are here to stay’ om maar eens een mooie Engelse uitdrukking te gebruiken.

Inmiddels zijn er dan ook vele alternatieven voor Bitcoin (toch nog steeds de grootste en bekendste crypto) te vinden. Één daarvan is Litecoin. In dit artikel wil ik je graag kennis laten maken met deze alt-coin.

Wat is Litecoin?

De naam geeft het al een beetje weg: Litecoin is een light variant van cryptocurrency. Het wordt ook terecht een alt-coin voor Bitcoin genoemd, dat wil zeggen dat het van dezelfde techniek gebruik maakt. Wel zijn er wat verbeteringen toegevoegd ten opzichte van de grote broer, die enkele van de tekortkomingen oplost.

Litecoin (LTC) is in 2011 geïntroduceerd door Charlie Lee. Charlie is een ontwikkelaar afgestudeerd aan Massachusetts Institute of Technology (MIT), een van de meest prestigieuze Technische Universiteiten ter wereld. Charlie is ook nog steeds betrokken bij de ontwikkeling van de munt, anders dus dan bij Bitcoin waarbij de maker nooit bekend is gemaakt.