Duurzame inzetbaarheid voor bedrijven

Duurzame inzetbaarheid voor bedrijven is belangrijk. Het zorgt ervoor dat werknemers gezond en gelukkig zijn en zich ook kunnen ontwikkelen binnen hun vakgebied of zelfs daarbuiten. Zo wordt ziekteverzuim tegengegaan en gaat de productiviteit van de organisatie erop vooruit. Maar, hoe kunnen bedrijven dit nu oppakken? Dat gaan we je in deze blog uitleggen, dus lees snel verder!

Een vitaliteitsprogramma opzetten

Met een vitaliteitsprogramma wordt duurzame inzetbaarheid voor bedrijven tastbaar. In dit programma kunnen allerlei dingen worden opgenomen. Wat er precies gekozen wordt is deels afhankelijk van het type bedrijf en de sector waarin dit bedrijf opereert. Toch zijn er ook algemene zaken die hierin makkelijk meegenomen kunnen worden. Denk bijvoorbeeld aan gezonde bedrijfslunches, korting op sportfaciliteiten of mogelijkheden om goedkope of gratis cursussen te volgen, al dan niet gerelateerd aan de functie van de medewerkers. Door dit in een concreet beleid op te nemen is het voor iedereen duidelijk wat de mogelijkheden en opties precies zijn. Zo kunnen medewerkers en management gemakkelijk werken aan hun eigen duurzame inzetbaarheid en zo aan die van het gehele bedrijf!

Een vitaliteitsmanager aanstellen

Met alleen het beleid kom je al een heel eind, maar ben je er nog niet. De kans bestaat namelijk dat veel medewerkers helemaal niets gaan doen met de dingen die in het vitaliteitsbeleid zijn opgenomen. Daarom kun je het beste ook een vitaliteitsmanager aanstellen. Die jaagt aan en creƫert draagvlak voor het beleid. Zo kan de vitaliteitsmanager bijvoorbeeld met medewerkers in gesprek gaan over het beleid en kijken wat er nog verbeterd moet worden.

Zo werk je dus aan duurzame inzetbaarheid

We hopen dat je nu een goed beeld hebt gekregen van de manier waarop er aan duurzame inzetbaarheid voor bedrijven gewerkt kan worden. Het belangrijkste is het begin, van daaruit komt het waarschijnlijk helemaal goed bij jouw organisatie.