Hoe maak je Rotterdam tot een toeristische trekpleister?

De stad Rotterdam is de laatste jaren aan populariteit aan het winnen in verhouding met onze hoofdstad Amsterdam. Mensen beginnen eindelijk te begrijpen dat het hier toch een stuk beter geregeld is, de mensen vriendelijker zijn, het openbaar vervoer sneller is, de voetbal club meer allure heeft en de architectuur prachtig is. Een goede reden dus om nu ook het toerisme te stimuleren op een goede manier. Liever niet zoals bij Amsterdam die nu overladen wordt door toerisme, maar maak van Rotterdam een duurzame toeristische plek. Hoe gaan we dat doen? Lees hieronder dan snel verder.

Plekken in de omgeving van Rotterdam stimuleren deel te nemen

Een eerste stap naar duurzame toerisme is niet alleen Rotterdam centrum te promoten, maar de hele omgeving. Dit kan simpelweg door bijvoorbeeld Kinderdijk in de programmaboekjes te omschrijven als Rotterdam gardens, zodat meer toeristen hier heen zullen gaan. Dit is maar een half uur van Rotterdam, voor Nederlandse begrippen misschien ver, maar voor veel buitenlanders is dit vrij normaal om aan te reizen. Zo kan je ook andere plekken in de buurt van Rotterdam promoten met simpel taalgebruik en hierdoor de hele regio stimuleren. Door het gelijk vanaf het begin aan te pakken voorkomen we een hoop gezeik. Stukje Rotterdamse nuchterheid is gepast.

Schakel promotors in

Door ambassadeurs aan te stellen kan je de stad Rotterdam online promoten. Online marketeer Rotterdam weet hier alles van af en kan Rotterdam op de wereldkaart zetten. Dit kan door een online marketing strategie, zoals social media of slimme website promotie. In samenwerking met echte communicatie mensen kunnen prachtige programma’s opgezet worden om de regio van economische bloei te voorzien. Wees dus niet bang voor toerisme, maar pak het goed aan en laat de toeristen de boel hier flink stimuleren.