Kies een thermos koffiebeker als je graag koffie drinkt

Je hebt vast wel eens iemand onderweg gezien met een thermos koffiebeker. Bijvoorbeeld in de trein of gewoon in de auto. Lijkt je dit ook handig omdat je een heuse koffiedrinker bent en graag ook onderweg van een bakje wilt genieten? Kijk dan eens rond wat voor koffiebekers er allemaal te koop zijn. 

Thermos koffiebeker met handig deksel

Een thermos koffiebeker is te koop in tal van uitvoeringen. Zo kun je kiezen voor een beker die lijkt op een gewone thermoskan (maar dan wat kleiner) maar er zijn ook tal van bekers te koop met een leuke opdruk die echt op een gewone drinkbeker lijken. De bekers hebben een deksel die je kunt gebruiken om uit te drinken en die je er niet af hoeft te halen. Dat is natuurlijk wel zo handig als je onderweg bent en zelf rijdt. 

Goed voor het milieu

Omdat een thermosbeker in verschillende maten te koop is kun je kiezen voor een beker die jou het handigst lijkt en waar voldoende voor je in past. Ben je een grote koffiedrinker? Dan is een groter model beker (waarbij je al snel aan een halve liter kunt denken) zeker geen overbodige luxe. Ook als je dagelijks lang onderweg bent is een grote beker fijn. Je kunt de beker thuis vullen maar ook onderweg koffie halen die erin gaat. Zo bespaar je een hoop plastic of papieren bekertjes dus het is ook nog eens goed voor het milieu. Er zijn bekers die precies de maat hebben van een beker koffie die je bij bepaalde koffieketens zoals Starbucks kunt kopen dus dan heb je altijd een volle bak. 

Steeds opnieuw gebruiken

Als je de koffiebeker gebruikt hebt kun je deze daarna gewoon afspoelen of afwassen om opnieuw te gebruiken. Daarna doe je er gewoon weer in wat jij zelf wilt. Dit kan behalve koffie ook een andere warme drank zijn. Houd er wel rekening mee dat koffie een bepaalde smaak kan achterlaten in een koffiebeker. Als je er daarna dan bijvoorbeeld thee in doet blijf je wel een lichte koffiesmaak proeven. Omdat niet iedereen koffie lust of de smaak ervan even lekker vindt is het raadzaam een andere beker te gebruiken als je er thee of iets anders in wilt doen. 

Ook geschikt voor koude dranken

De thermosbeker kan ook gebruikt worden om dranken in te bewaren die koud horen te zijn. Als je er een koude vloeistof in doet zorgt de beker ervoor dat deze door de isolerende werking niet snel warm wordt en je er uren later ook nog van kunt genieten. Een flesje onderweg kopen kost je snel meer dan twee euro per stuk dus op warme dagen is zelf iets meenemen zeker geen gek idee.