Ontslagvergoeding

Een ontslagvergoeding krijg je niet zomaar. Hiervoor moet er wel aan bepaalde regels zijn aangehouden. Want mensen die zelf ontslag nemen, of niet aan de gestelde eisen van het werk hebben voldaan, vallen buiten deze regeling. Die hebben totaal geen recht op deze vergoeding. Mocht het zo zijn dat jouw contract wel wordt beƫindigd, zonder dat jij hier verder iets aan hebt kunnen doen, dan heb je wel recht op deze vergoeding. Mits je meer dan 24 maanden aaneengesloten hier hebt gewerkt.

Ontslagvergoeding=Transitvergoeding+Afkoopsom

Zoals je hierboven kan lezen, bestaat deze vergoeding uit meerdere onderdelen. Zo moet er een
vaststellingsovereenkomst worden ondertekend door beide partijen. Echter doe dit alleen wanneer jij het ermee eens bent hoe de vergoeding is geregeld. Vaak is eer meer uit deze vergoeding te halen en het zal jammer zijn dat jij dit geld gaat missen. Daarom is het verstandig om er een jurist bij te halen die jou hiermee kan helpen.

Via de Ontslagvergoeding.nl is het mogelijk om er een expert bij te laten halen. Deze heeft al meerdere jaren ervaring en kan jou goed helpen. Vaak is er meer te regelen om de afkoopsom nog aantrekkelijker te maken. Een werkgever zal hier wel of niet mee akkoord gaan, maar niet geschoten is altijd mis.