Op zoek naar jouw vakantie droomhuis

Wie droomt er niet van een prachtig huis in Zuid Frankrijk of misschien wel aan de Costa’s. Een plek waar je even kan ontsnappen aan het drukke leven en kan genieten van het ultieme vakantiegevoel. Zo’n paradijselijk stulpje komt je natuurlijk niet zomaar aanwaaien. Om een droomhuis te vinden zul je je eerst goed moeten oriënteren en verdiepen in een aantal zaken.

Budgetbegroting

Een tweede huis kost natuurlijk een hoop geld. Maak een overzicht in de kosten en zorg ervoor dat je genoeg geld hebt gespaard, zodat je niet voor ongewenste verrassingen komt te staan. Met een vast budget kun je ook gerichter op zoek gaan naar een vakantiehuis. Vaak moet er aan een huis nog wel het een en ander gebeuren, dus houd ook ruimte met eventuele verbouwingskosten.

Staat van woning

Kijk goed naar de staat van een woning, voordat je besluit deze te kopen. Plan bijvoorbeeld een paar keer een bezichtiging, voor zover dit mogelijk is, en laat iemand met je mee gaan die hier verstand van heeft. Meestal zijn vakantiehuizen niet zo solide als ‘echte huizen’. Qua levensduur van een vakantiehuis is het bijvoorbeeld beter om te kiezen voor een stenen woning in plaats van een houten woning. Met een houten woning heb je jaarlijks meer onderhoud nodig dan met een stenen woning. Als je twijfels hebt over de woning die je wil kopen, kun je ook een specialist inhuren die de staat van een woning kan beoordelen.

Locatie

Beoordeel goed de locatie van het vakantiehuis dat je hebt gevonden. Ga er naar toe en bekijk de omgeving, zodat je weet wat er allemaal in de buurt te vinden is en of dit je aanspreekt. Zo kun je ook vast zien welke mensen er nog meer wonen en of er leuke winkels in de buurt zijn.

Geef jezelf vooral de tijd om je te oriënteren en neem geen overhaaste beslissingen! Als het goed is heb je jouw droom vakantiehuis: vakantiehuis Zuid Frankrijk, met deze instelling zo gevonden.