Opleiding projectmedewerker: alles wat je moet weten

Wil je graag aan de slag als projectmedewerker? Dan is het goed mogelijk om de opleiding projectmedewerker te volgen bij Fabius. Je kunt deze opleiding onder andere volgen wanneer je al werkzaam bent als administratief medewerker. Deze opleiding zorgt ervoor dat je jouw kennis kunt verbreden. Een project heeft een begin- en eindpunt, hierdoor kom je altijd in een nieuw project terecht. Je kunt bij een project denken aan de organisatie van een evenement, maar ook aan het opzetten van een advertentiecampagne en de bouw van een nieuwe fabriek. Als je projectmedewerker bent, ondersteun je het team van projectmanagers.

Je bewaakt het budget, je verzorgt de communicatie naar de betrokken partijen en daarnaast informeer je het management, organiseer je de vergaderingen en verzorg je de urenregistratie. Er is een toenemende vraag naar administratieve medewerkers als het gaat om projecten. Het is dan ook slim om de opleiding tot projectmanager te volgen. Je verbreed jouw kennis en daarnaast kun je van waarde zijn voor jouw huidige bedrijf, maar wellicht ook voor een ander bedrijf.

Inhoud van opleiding projectmanager
De opleiding projectmedewerker bestaat uit twee onderdelen. Eerst volg je de opleiding tot administratief medewerker en daarna doe je de vervolgopleiding projectmedewerker. Bij Fabius beschik je na de opleiding over twee diploma’s. Wanneer je al administratief medewerker bent kun je ook alleen de vervolgopleiding tot projectmanager volgen. Tijdens de opleiding leer je alles over projectmanagement, maar ook hoe je werkt in een project en hoe je een project succesvol op managen.