Walsen van metaal zo plat als jij wilt

walsen

Metaalbewerking is een sport op zich. Metaal is enorm sterk en dus moeilijk te bewerken. Als je het opwarmt wordt het al flexibeler, maar dit kost enorm veel warmte en het metaal koelt snel weer af, waardoor je in het proces het metaal vaak moet opwarmen. Door gebruik te maken van industriële walsen kun je heel eenvoudig zonder het metaal op te warmen deze dunner maken. Deze walsen kun je precies instellen op hoe dun je het staal wilt maken voor jouw product. 

Lasersnijden

Van een plaat dun metaal kun je niet zomaar even iets maken. Het snijden van metaal met de hand is geen doen voor langere tijd. Zeker als je veel producten moet produceren. Voor deze mensen is lasersnijden de oplossing. Deze machine werkt als volgt. Je kunt vanaf een computerprogramma de opdracht geven zoals jij het metaal gesneden wilt hebben. Dit kan heel nauw komen. Door de laser te gebruiken snijdt de machine deze plaat op de millimeter nauwkeurig en dat doet ie heel snel. 

De hele productie in één keer klaar

De bedrijven die deze machines maken hebben vaak nog veel meer machines. Ook is het vaak mogelijk om jouw hele fabriek in één keer te laten maken door zo een bedrijf.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *