Wat is zoekmachine optimalisatie (SEO) simpel uitgelegd

SEO of zoekmachine optimalisatie is de term die wordt gegeven aan de activiteit waarbij ervoor wordt gezorgd dat de positie van een website in de zoekmachines verbeterd wordt. Dit wordt doorgaans uitgevoerd door een zoekmachine optimalisatie bureau. In zoekresultaten geeft Google links weer naar pagina’s die het relevant en gezaghebbend acht. Autoriteit wordt meestal gemeten door het aantal en de kwaliteit van links van andere webpagina’s te analyseren. Simpel gezegd, uw webpagina’s kunnen in Google worden gerangschikt zolang andere webpagina’s ernaar linken.

Geweldige inhoud moedigt mensen aan om naar uw pagina’s te linken en laat Google zien dat uw pagina’s interessant en gezaghebbend zijn. Dit leidt tot succes voor zoekmachines omdat Google interessante en gezaghebbende pagina’s in zijn zoekresultaten wil tonen. 

Hoe rangschikt Google pagina’s?

Google promoot autoriteit pagina’s bovenaan hun ranglijst, dus het is jouw taak om pagina’s te maken die autoriteit pagina’s worden. Dit omvat het schrijven van inhoud die mensen nuttig vinden omdat nuttige inhoud wordt gedeeld in blogs, twitter feeds, enz. En na verloop van tijd pikt Google deze autoriteit signalen op. Deze deugdzame cirkel creëert sterke en duurzame Google -ranglijsten.

Google Ranks

  1. Schrijf geweldige, nuttige inhoud die woorden en zinnen gebruikt die worden gebruikt door mensen die op zoek zijn naar uw producten en diensten.
  2. Maak het gemakkelijk voor mensen om te delen en naar te linken.
  3. Blijf het doen!

Zoekmachineoptimalisatie of SEO is de eenvoudige activiteit om ervoor te zorgen dat een website kan worden gevonden in zoekmachines voor woorden en zinnen die relevant zijn voor wat de site biedt. In veel opzichten is het alleen kwaliteitscontrole voor websites. Dat gezegd hebbende, als er ooit een branche was die nauwelijks door buitenstaanders werd begrepen, dan was het wel SEO.

Hoe krijg ik links?

Links zijn belangrijk, maar verwarren kwaliteit niet met kwantiteit en denken niet aan links los van uw inhoud. Het is van vitaal belang om te begrijpen dat het hebben van goede inhoud uw kansen op het verkrijgen van natuurlijke links van pagina’s die relevant zijn voor de kwaliteit aanzienlijk vergroot. Deze links helpen u het meest.

Hulp nodig met uw SEO en online marketing? Wij raden deze online marketing bureau in Breda aan!