Wat te doen op de Veluwe?

veluwe

Dit is een van de grootste en mooiste natuurgebieden van Nederland. Het gebied ligt in de provincie Gelderland. In deze grote plek ligt een uitgebreid gebied met flora en fauna. De veluwe is ongeveer 1000 km groot maar 91000 hectare van het gebied is beschermd.

Je kan hier fietsen en wandelen, veel ruiters komen hier met hun paarden rijden en mountainbikers komen ook op dit gebied.

In het park van de hoge veluwe ligt het kröller müller museum. In het museum kan je gratis witte fietsen pakken en mag je rondfietsen door de hoge veluwe.

Mensen kunnen ook windsurfen op het veluwemeer, ook mag je hierin zwemmen. Er ligt ook een groot strand omringt door bos de plas heet de Zandenplas.

Het Nederlands openluchtmuseum ligt ook op de veluwe, en is een leuke activiteit om te doen als je in de buurt bent. Je kan hier historische gebouwen zien, boerderijen, en arbeiderswoningen zien. Ook zijn er andere demonstraties te zien en er zijn verschillende speelplekken voor kinderen

Paleis het loo ligt ook in de veluwe, vooral de tuin is de moeite waard om heen te gaan. Een mooie tuin met verschillende hoogtes en planten. Binnen in het Paleis zie je verschillende kamers met oude historische dingen

veluwe

Dieren spotten

Op de veluwe leven natuurlijk veel verschillende dieren. Als je vroeg in de ochtend op het gebied bent kun je misschien wat Reeën of Edelherten spotten. Verder leven er Moeflons dit zijn bijzondere schapen met hoorns. Ook leven er wilde zwijnen, Dassen en Vossen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *